Címlapkép

Közösségépítő workshop – 1-1 nap

„A fiatalok a film erejével” projektünk keretében ellátogattunk több olyan településre, ahol egy-egy kisfilmet tekintettünk meg közösen a helyiekkel. A filmet követő beszélgetés során igyekeztünk motiválni a jelenlevőket és olyan témákat boncolgattunk, ami a helyi közösségnek az épülésében segíthet, beindíthatja a fantáziájukat a közösségi lépések irányába. Minden közösség egy ember elhatározásával kezdődik. Ha te vagy […]

„A fiatalok a film erejével” projektünk keretében ellátogattunk több olyan településre, ahol egy-egy kisfilmet tekintettünk meg közösen a helyiekkel. A filmet követő beszélgetés során igyekeztünk motiválni a jelenlevőket és olyan témákat boncolgattunk, ami a helyi közösségnek az épülésében segíthet, beindíthatja a fantáziájukat a közösségi lépések irányába.

Minden közösség egy ember elhatározásával kezdődik. Ha te vagy ez az ember és van egy ügy, ami fontos neked és szeretnél benne lépni, ha úgy érzed semmi sem történik körülötted és változtatnál ezen, vagy ha szeretnéd, hogy több lehetőség legyen a településeden, akkor ez az egy napos workshop neked szól.

Szeretnénk gyorstalpalón átadni neked olyan eszközöket, módszereket amelyek támogatnak abban, hogy közösséget építs. Természetesen a teljes tárház nem fér bele egy napba, de igyekszünk mindenki számára egyedi segítséget nyújtani. 16-99 éves korig bárki jelentkezését várjuk, elsősorban az Észak-alföldi régióból: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Hajdú-Bihar megyéből és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Ez a workshop akkor is neked szól, ha már benne vagy egy közösségben, de egy kicsit céltalanul bolyongtok. A workshopot kétszer fogjuk megszervezni, így ha az egyik helyszín vagy dátum nem megfelelő, a másikra még van reméljük van esélyed eljönni. A workshop helyszíne a jelentkezések leadását követően dől el és attól függ, hogy honnan érkezik be a legtöbb jelentkezés, igyekszünk a jelentkezőkhöz legközelebbi 2 helyszínre szervezni a workshopokat. A workshopra érkezők útiköltségét térítjük. A workshopok 9:00- 15:00 között fognak megvalósulni. A résztvevők létszáma alkalmanként maximum 10 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. október 31.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/AihemDnNTVUDz49Z7

A programot a German Marshall Fund of the United States Engaging Central Europe támogatta.