Címlapkép

Részvételi költségvetés társasjáték formában? Teszteltünk!

Nagyon fontos számunkra az új részvételi módszerek kipróbálása. Az országban elsőként pilotoltunk iskolai részvételi költségvetést, nemrég pedig a Szlovák Köztársaság Kormányának a Civil Társadalom Fejlesztéséért Felelős Meghatalmazottjának Hivatala által fejlesztett társasjátékot próbáltuk ki a Baross16 közösségi terében!

A társasjáték célja, hogy megismertesse a részvételi költségvetés folyamatát diákokkal egy fiktív város költségvetésén keresztül. A Holland Királyság Nagykövetségének támogatásával fordíttattuk magyarra a társasjátékot.

A véglegesítés előtt szerettünk volna tesztelni a játékot olyanokkal, akik alkalmazták már a részvételi költségvetést, vagy szakértői a részvételi költségvetés módszertanának. A játék levezetésében segítségünkre volt Linda Zuzčáková és Dr. Matej Miklian, Tomi Winkler, akik részt vettek a játék fejlesztésében.

A tesztjáték során vendegégeink voltak még a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány munkatársai, a Szentendrei Önkormányzat munkatársai, a K-Monitor munkatársa, Le Marietta, Braun András az International Republican Institute (IRI) munkatársa, valmaint két debreceni CSÁO, Családok Átmeneti Otthona, munkatársai és vezetői.

A játékról itt olvashattok részletesebben: https://www.minv.sk/…