Címlapkép

Stratégiai tervezés képzés – Közélet Iskolája & AKE

Stratégiai tervezés képzés a Közélet Iskolája és az Alternatív Közösségek Egyesülete szervezésében

„Kedv, szokás és forrás” – ez a három dolog, ami gyakran útját állja egy szervezetben a stratégiai működésnek, azaz annak, hogy a csoport fenntartható módon dolgozzon a közös célért. A rendszeres stratégiai tervezés segít abban, hogy célirányosan működjön egy szervezet, hogy ledobja a kiüresedett, már terhes szokásokat, hogy fejlődjön és sikereket érjen el a csoport, és hogy motiváltak maradjanak a tagok.
A képzésen ilyen kérdésekre keresünk válaszokat:
– Hogyan alkossunk szervezeti stratégiát?
– Milyen jelentősége van a társadalmi víziónak a tagok számára?
– Hogyan lehet a szervezet hosszú távú céljait követni a gyakorlatban?
– Hogyan építsd be a rendszeres közös tervezést a csoportod életébe?
Hol? AKE közösségi tér (Debrecen, Baross Gábor u. 16.)
Mikor? 2024. április 13-14. 9-17 óra
Jelentkezz egyénileg (kérjük, ne szervezetenként) ezen a jelentkezési lapon 2024. április 5-ig: https://forms.gle/SEjPJPf8FpFxLXjs7
Kiket várunk?
Erre a képzésünkre érdekvédő szervezetek, társadalmi mozgalmak képviselőit és civil szervezetek tagjait várjuk, akik szeretnék, ha a szervezetüknek lenne világos víziója rövid, közép és hosszú távú céljairól, kidolgozott stratégiája ezeknek a céloknak az eléréséhez, és szeretnék beépíteni a rendszeres stratégiai tervezést a szervezetük életébe.
Minden csoportból legalább 2 ember jelentkezését várjuk, mert ha több fő vesz részt egy szervezetből, akkor könnyebb beépíteni a képzésen megszerzett tudást a csoport működésébe.
Miért gyere el?
– Gyakorlati képzés, ahol már a tanulás során tudod fejleszteni a csoportod stratégiáját és megoldásokat találni a szervezeti problémákra.
– Sokszínű és támogató csoport, akik hasonló helyzetben vannak, így egymást segítve terveznek és tanulnak
– Tapasztalt képzők, akiktől személyre szabott segítséget és visszajelzést kapsz
„Térj vissza az alapokhoz, hogy előrébb juss! Elengedhetetlen minden civil szervezetnek.” – korábbi résztvevő
A képzést tartják: Fernengel Ági (Közélet Iskolája), Moldova Zsófia (Magyar Helsinki Bizottság; Közélet Iskolája – Stratégiai Tervezés Kollektíva)
Ez a képzés a Közélet Iskolája Országszerte programja keretében valósul meg. Ha érdekelnek további képzések és programok szervezetépítés, társadalmi változás és érdekvédelem témában, akkor látogass el a Közélet Iskolája honlapjára: https://kozeletiskolaja.hu/kepzesek-es-esemenyek/
Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, info@kozeletiskolaja.com, 06209571610
A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nemjelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bármineműfelhasználásáért