Címlapkép

Globálisból lokális? A cselekvés lehetőségei – FELHÍVÁS

A műhelyek célja az országos kapcsolatok építése, a közösségépítés a különböző városokban élő fiatalok között. A sorozatot ezért egy budapesti országos ifjúsági találkozó zárja 2024 elején.

Érdekel, hogy mi folyik körülötted helyben és a nagyvilágban? Van véleményed a közoktatásról, az akkugyárakról, vagy az ukrajnai háborúról? Szeretnél többet tudni a demokrácia helyzetéről, nemzetközi folyamatokról?
Akkor itt a helyed!

Az International Republican Institute (IRI) együttműködve az Aspektus Csoport szervezeteivel, műhelysorozatot szervez Debrecenben, Pécsett és Szegeden. Az interaktív műhelyek célja, hogy a résztvevő fiatalok elmondják véleményüket helyi és országos közéleti témákról, tájékozódjanak aktuális nemzetközi ügyekről.
A műhelyek célja az országos kapcsolatok építése, a közösségépítés a különböző városokban élő fiatalok között. A sorozatot ezért egy budapesti országos ifjúsági találkozó zárja 2024 elején.
Miért érdemes jelentkezned?
– hogy többet tudj meg a társadalmi részvételről
– hogy jobban megérts külpolitikai és a nemzetközi ügyeket
– hogy találkozz más fiatalokkal, kapcsolatokat építs
Kiket várunk?
– 18-29 éves fiatalokat
– érdeklődőket a felsorolt témák iránt
– és akik motiváltak részt venni az egész napos programon és az országos találkozón
Túljelentkezés esetén a hallgatói és/vagy civil és/vagy politikai szervezeti tagság előny.
Az Aspektus Csoport négy civil szervezet koalíciója, amelyek Magyarország négy régiójában dolgoznak, az EU 10 legszegényebb régiójához tartoznak, de központjaik – Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged – tradicionális egyetemi városok. Az Aspektus Csoport mellett az IRI olyan oktatókat és előadókat hív meg, akik az aktivizmus, a közösségépítés, a külpolitikai kérdések, az újságírás és más területek szakértői.
Helyszínek és időpontok:
– október 27. Pécs, ECK Közösségi Iroda
– november 10. Szeged, Motiváció Közösségi Tér
– november 17. Debrecen, AKE Közösségi Tér
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési űrlap itt található: https://forms.gle/9ByUjpwkVxuC5cUXA