Címlapkép

Részvételi Akciókutatás – képzés beszámoló

Október 15-16-án kétnapos képzésen vettünk részt. A debreceni Görögkatolikus Turisztikai Látogatóközpont bár sokunk számára eddig ismeretlen volt, remek helyszínt nyújtott számunkra. Az első napon rengeteg kérdéssel érkeztünk meg, de a kíváncsiságunk és lelkesedésünk nagyobb volt a félelmeinknél. Az első bemutatkozások után több csapatépítő és „ismerkedős” játékot játszottunk, ami legalább olyan fontosnak bizonyult, mint a szorosan […]

Október 15-16-án kétnapos képzésen vettünk részt. A debreceni Görögkatolikus Turisztikai Látogatóközpont bár sokunk számára eddig ismeretlen volt, remek helyszínt nyújtott számunkra. Az első napon rengeteg kérdéssel érkeztünk meg, de a kíváncsiságunk és lelkesedésünk nagyobb volt a félelmeinknél.

Az első bemutatkozások után több csapatépítő és „ismerkedős” játékot játszottunk, ami legalább olyan fontosnak bizonyult, mint a szorosan a kutatáshoz kötődő feladataink. Feloldottuk a kezdetleges feszültségeket, és a szünetekben közös pontot találtunk a felkínált pogácsa és tea szeretetében. Miután mindenki nevét alaposan megjegyeztük a különböző játékokon keresztül, és néhány információt összegyűjtöttünk egymásról, elkezdődhetett a munka.

Molnár Zóra tartott képzést a Részvételi Akciókutatásokról, eloszlatva a félelmeinket és bizonyosságot adva arra, hogy mindenki megtalálja majd a helyét a csoportban. Új Juci a debreceni kulturális életről beszélt nekünk, majd közösen összeszedtük, próbáltuk térképen rendszerezni a helyszíneket. Molnár Ágival és Zórával sorrendbe raktuk a kutatás elemeit, ami a következő napon is előkerült. Vasárnap Béres Zsuzsival a kutatási módszereket szedtük össze, részletesen elemeztük, hogy melyek lehetnek hasznosak számunkra.

A képzés többet adott számunkra, mint egy szakmai tapasztalat. Megtanultuk, hogy úgy a legjobb együtt dolgozni, ha kiegészítjük egymás erősségeit és gyengeségeit. Mindenki megtalálta a saját szerepét, választ kaptunk arra a mindannyiunkban megbúvó kérdésre, hogy lehetünk-e elég hasznosak a kutatásban.